Hoe repareer je een horloge: Een stap-voor-stap gids

Horloge reperaties

Je horloge zelf repareren is niet zo moeilijk als je denkt. Met het juiste gereedschap en de juiste technieken is het niet zo moeilijk om te leren hoe je een horloge moet repareren. Het is een bevredigende ervaring te weten dat u uw eigen horloge repareert, in plaats van het naar een willekeurige reparateur te sturen die misschien wel of niet weet wat hij doet. Zelf repareren betekent ook lagere kosten. Als u uw horloge ooit eerder door een professional hebt laten repareren, weet u dat dit vrij duur kan zijn. Zelf repareren stelt u ook in staat om te experimenteren met verschillende ontwerpen en te zien welke het beste werkt voor u en uw horloge. Als u onze gids over het identificeren van namaakhorloges hebt gelezen, bent u waarschijnlijk geïnteresseerd in meer informatie over hoe u ze kunt repareren, dus laten we aan de slag gaan!

Wat heb je nodig om je horloge te repareren?

Ten eerste moet u het juiste gereedschap vinden. U heeft geen dure of dure gereedschappen nodig om uw horloge te repareren, maar wel de juiste. Voor het repareren van uw horloge heeft u een horlogekast opener, een horloge schroevendraaier, een horlogekast mes, een horlogemaker loep, en een schoonmaakdoekje nodig. U heeft ook horloge olie, een zachte doek en een horloge pers nodig als u een automatisch horloge repareert.

Het probleem identificeren

Wanneer u begint met het repareren van uw horloge, is het eerste wat u moet doen het probleem identificeren. Wanneer een horloge niet werkt, wordt het probleem bijna altijd veroorzaakt door de ontsnappingsmogelijkheden. De echappement is het hart van het horloge, en het regelt de energiestroom tussen de hoofdveer en de echappementschijf. De ontsnappingsmogelijkheden bestaan uit de paletvork, de balanshaan, de paletstaf, het ontsnappingswiel en de impulsstift. De paletvork is in feite een paar scharnierende delen die een brug vormen tussen het ontsnappingswiel en het balanswiel. De palletvork regelt de energiestroom tussen het ontsnappingswiel en het balanswiel. De balanshaan houdt het balanswiel op zijn plaats. De paletstang verbindt het ontsnappingswiel en de paletvork. Het ontsnappingswiel brengt de energie van de hoofdveer over op het balanswiel. De impulsstift regelt de impulswerking wanneer het ontsnappingswiel door de slinger wordt tegengehouden.

Horloge reparatie gereedschap

In dit gedeelte bekijken we de belangrijkste horloge reparatie gereedschappen. De horlogekastopener is een belangrijk gereedschap dat wordt gebruikt om een horlogekast te openen. Een horloge schroevendraaier wordt gebruikt om de horlogekast te openen. Een horlogemes wordt gebruikt om de horlogekast te openen, het uurwerk schoon te maken, en ook om het horloge te helpen regelen. Een horlogemakersloep helpt u om het uurwerk te zien tijdens het repareren van het horloge. Een schoonmaakdoekje wordt gebruikt om het uurwerk schoon te maken. Een horloge-olie kan worden gebruikt om het uurwerk in het horloge te oliën. Een zachte doek wordt gebruikt om de horlogekast schoon te maken. Een horlogepers wordt gebruikt om druk uit te oefenen op het horloge terwijl het wordt gerepareerd.