Wat denk je van een kantoormode

jonge student en volwassen vrouw die bij het zelfde bureau werken - kantoor stockfoto's en -beelden

Waar denk je aan als iemand zegt, "osteistry"? Sommige mensen denken graag aan een kantoor. Sommigen denken aan een kantoorbaan. Sommigen denken aan een praktijkgroep of een groep artsen. En dan zijn er weer anderen die denken aan een praktijkpersoon – meestal een chirurg. Er is echter een derde soort zienswijze die bijna universeel geldt voor alles wat in een kantooromgeving wordt gedaan: professionaliteit is van het grootste belang. Als de mantra luidt: "Rotzooi niet met een bij", dan zullen de meeste mensen dit benaderen als een militaire mentaliteit – in volledige gevechtsuitrusting.

Dit wil echter niet zeggen dat kantoorpersoneel geen plezier mag hebben of geen aandacht aan mode mag besteden. Het is tenslotte hun werk om dat te doen. Het betekent alleen dat zij de dragers zijn van een professionele artistieke moraal. Laat ik het daarom even hebben over het soort mode dat in hedendaagse kantoren prominent aanwezig is.

Natuurlijk is het moeilijk om te zeggen dat mode geen deel uitmaakt van de cultuur, want ze is overal. Op middelbare scholen, en zelfs op de universiteit, is er een sterke drang naar een bepaalde kledingstijl of met een bepaald sportief gevoel. Kantoormode is niet anders. Het is echter belangrijk te beseffen dat het niet altijd een uniform is van wat in de mode is. Dit kan vooral het geval zijn in grote kantoren waar de cultuur misschien wat meer ontspannen wordt. Als dit het geval is, dan moeten de modevoorschriften flexibel zijn. Ze moeten weten wanneer iets niet meer in de mode is. Misschien willen ze het gewoon om sentimentele redenen houden, of kan het ze gewoon niet schelen.

In een wereld van gemakkelijke communicatie zijn de schaduwzijden van ieders transparantie bijna onbestaande. Het is moeilijk om een hekel te hebben aan iemand die je niet kent zonder goede reden. Zelfs degenen die alleen staan in hun mening worden gemakkelijk gepasseerd door degenen die om suggesties of feedback vragen. Hiermee is het gemakkelijk om een nieuw uniform voor het kantoor te fabriceren. Hiermee kan iedereen een gevoel van uniciteit hebben en tegelijkertijd het front van teamwork tekenen. Het enige probleem is, dat als het kantoor dit moet vermijden, dit onvermijdelijk zal betekenen dat er te veel mensen zijn en dat ze moeite zullen hebben om het onder controle te houden.

Osteologie is een onbekend terrein voor de meerderheid van de mensen die in kantoren werken. Maar als er een bedrijfstak is die deze modezaken in de gaten houdt, dan zouden zij veel succesvoller kunnen zijn dan degenen die dat niet doen. Er zijn tenslotte zakenmensen die per woord worden betaald – of liever gezegd, de indruk die wordt gewekt – wanneer zij kleding aantrekken die niet in de mode is of die totaal niet op zijn plaats is in de kantooromgeving. Het is belangrijk, vooral in een kantooromgeving, om te weten wat gewoon kantoorklassiekers zijn en wat niet. Kantoorklassiekers zijn bijvoorbeeld sleehakken in zwarte stropdas, een wit overhemd met een basic look, en natuurlijk een pittige keuze aan donkere leren schoenen.